Nauki biologiczne

Oceny lub ekspertyza w zakresie wpływu pola magnetycznego na komórki tkankowe (eukariotyczne)

Numer referencyjny
KF6
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Biologia komórkowa i molekularna
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Usługa polecająca na wykonaniu oceny lub ekspertyzy w zakresie wpływu pola magnetycznego na komórki tkankowe (eukariotyczne)

Ocena lub ekspertyza w zakresie wpływu pola magnetycznego na drobnoustroje

Numer referencyjny
KF5
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Biologia komórkowa i molekularna
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Usługa polecająca na wykonaniu oceny lub ekspertyzy w zakresie wpływu pola magnetycznego na drobnoustroje

Przygotowanie biomasy drobnoustrojów z wykorzystaniem bioreaktora typu airlift wspomaganego wirującym polem magnetycznym

Numer referencyjny
KF4
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Mikrobiologia
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Usługa polegająca na przygotowaniu biomasy drobnoustrojów z wykorzystaniem bioreaktora typu airlift wspomaganego wirującym polem magnetycznym

Przygotowanie inokulum bakterii wytwarzających celulozę z wykorzystaniem bioreaktora typu airlift wspomaganego wirującym polem magnetycznym

Numer referencyjny
KF3
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Medycyna, zdrowie człowieka
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Usługa polegająca na przygotowaniu inokulum bakterii wytwarzających celulozę z wykorzystaniem bioreaktora typu airlift wspomaganego wirującym polem magnetycznym

Immobilizacja drobnoustrojów probiotycznych na nośnikach na bazie celulozy bakteryjnej modyfikowanej polem magnetycznym

Numer referencyjny
KF2
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Mikro- i Nanotechnologie
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Usługa polecająca na immobilizacji drobnoustrojów probiotycznych na nośnikach na bazie celulozy bakteryjnej modyfikowanej polem magnetycznym

Sposób wytwarzania sorbentu skrobiowego

Numer referencyjny
P1103
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Farmaceutyki
Detergenty
Dbałość, Higiena, Piękno
Farmacja i Leki
Technologie dla przetwórstwa
Dodatki do żywności/Składniki/Żywność funkcjonalna
Technologia żywności
Jednostka naukowa
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa

Środek adsorpcyjny na bazie skrobi o wysokiej zdolności pochłaniania i powierzchni właściwej w zastosowaniach do immobilizacji różnego rodzaju substancji bioaktywnych.

Oferta Katedry Inżynierii Systemów, Sygnałów i Elektroniki

Numer referencyjny
93/2009
Typ oferty
Ekspertyzy
Słowa kluczowe
Sposoby obróbki komputerowej dźwięku
mechanika, Hydraulika, Wibracje i Akustyka związane z budownictwem
Izolacje akustyczne
Wibroakustyka
Medycyna, zdrowie człowieka
Technologia medyczna/ Inżynieria biomedyczna
Jednostka naukowa
Wydział Elektryczny

Zestawienie ekspertyz oferowanych przez Katedrę Inżynierii Systemów, Sygnałów i Elektroniki

Zawartość witamin, karotenoidów, flawonoidów i fluorków w materiale roślinnym.

Numer referencyjny
73/2009
Typ oferty
Usługi analityczno badawcze
Słowa kluczowe
Badania kliniczne, testy
Biochemia i biofizyka
Toksykologia
Jednostka naukowa
Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa

Zawartość witamin, karotenoidów, flawonoidów i fluorków w materiale roślinnym.

Technologie mikrokapsułkowania

Numer referencyjny
51/2009
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Farmaceutyki
Farmacja i Leki
Mikro- i Nanotechnologie
Technologie dla przetwórstwa
Dodatki do żywności/Składniki/Żywność funkcjonalna
Przetwarzanie żywności
Technologia żywności
Jednostka naukowa
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa

Technologie mikrokapsułkowania opracowywane do indywidualnych potrzeb i oczekiwań z zastosowaniem różnych metod fizyko-chemicznych przeznaczonych do immobilizacji substancji aktywnych, np. biologicznie-aktywnych – enzymów, żywych komórek itp. oraz dodatków funkcjonalnych do żywności (maskowanie smaku i zapachu, ochrona przed działaniem środowiska zewnętrznego).

Prawidłowości żywienia zwierząt gospodarskich oraz przydatności pasz do skarmiania (jakości)

Numer referencyjny
27/2009
Typ oferty
Ekspertyzy
Słowa kluczowe
Badania kliniczne, testy
Produkcja zwierzęca, Hodowla
Weterynaria
Technologia żywności
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Mikrobiologia żywności/Toksykologia/Kontrola jakości
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Ekspertyzy w zakresie:
1. prawidłowości żywienia zwierząt gospodarskich,
2. przydatności pasz do skarmiania (jakości).