Technologie mikrokapsułkowania opracowywane do indywidualnych potrzeb i oczekiwań z zastosowaniem różnych metod fizyko-chemicznych przeznaczonych do immobilizacji substancji aktywnych, np. biologicznie-aktywnych – enzymów, żywych komórek itp. oraz dodatków funkcjonalnych do żywności (maskowanie smaku i zapachu, ochrona przed działaniem środowiska zewnętrznego).
Technologie mikrokapsułkowania opracowywane do indywidualnych potrzeb i oczekiwań z zastosowaniem różnych metod fizyko-chemicznych przeznaczonych do immobilizacji substancji aktywnych, np. biologicznie-aktywnych – enzymów, żywych komórek itp. oraz dodatków funkcjonalnych do żywności (maskowanie smaku i zapachu, ochrona przed działaniem środowiska zewnętrznego).
Wykorzystanie substancji pochodzenia naturalnego dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz substancji, które mogą być zastosowane w przemyśle farmaceutycznym, w medycynie oraz innych technikach przemysłowych. Technologia oparta na innowacyjnych procesach formowania mikrokapsuł (metoda elektrostatyczna, elektrowibracyjna itd.) jak również na tradycyjnych procesach przemysłowych (suszenie rozpyłowe, koekstruzja)
Prawa własności intelektualnej
Faza rozwoju technologii
Prace rozwojowe i celowe dotyczące opracowania/dostosowania już wcześniej opracowanej metody mikrokapsułkowania do indywidualnych potrzeb odbiorcy.
opis ewentualnej działalności: Producent żywności, w szczególności przetworów rybnych.
OCHRONA ŚRODOWISKA, OPAKOWANIA, AUTOMOTIVE