Przetwórstwo rolno-spożywcze
Proszki zawierające bakterie probiotyczne oraz nienasycone kwasy tłuszczowe i sposób ich otrzymywania
Poszukujemy inwestorów lub przedsiębiorców zainteresowanych technologią otrzymywania proszków zawierających bakterie probiotyczne i nienasycone kwasy tłuszczowe metodą suszenia rozpyłowego.
Sposób wyznaczania parametrów reologicznych materiałów lepkosprężystych i urządzenie do jego realizacji
Sposób wytwarzania napoju fermentowanego z mleka koziego
Technologia pozwala na wytworzenie napoju fermentowanego z mleka koziego, który posiada zalety probiotyku dzięki obecności jedynie bakterii Lactobacillus lub Bifidobacterium.
Urządzenie do usuwania pancerza z odgłowionego korpusu krewetek
Przedmiotem technologii jest urządzenie do usuwania pancerza z odgłowionego korpusu krewetek małych.
Opakowanie
Przedmiotem oferowanej technologii jest opakowanie z bioaktywnym modyfikatorem atmosfery pakowanej żywności. Opakowanie to stanowi saszetkę, którą umieszcza się w opakowaniu z żywnością lub stanowi fragment opakowania żywności. Opakowanie to pozwala na wymianę gazów pomiędzy wnętrzem komory zawierającej bioaktywny modyfikator atmosfery i zewnętrznym środowiskiem z produktem spożywczym w wyniku mikrobiologicznego zużycia tlenu i wytworzenia etanolu, co przedłuża trwałość pakowanego produktu.
Technologia wysokiej wydajności marynowania śledzia
Zwiększenie wydajności masy półproduktu marynowanego śledzi do ok. 100 % oraz kilkukrotne ograniczenie odpadów przy produkcji marynat pozwala na wzrost ekonomiczny oraz zmniejszenie negatywnego wpływu przemysłu na środowisko naturalne.
Sposób wytwarzania sorbentu skrobiowego
Środek adsorpcyjny na bazie skrobi o wysokiej zdolności pochłaniania i powierzchni właściwej w zastosowaniach do immobilizacji różnego rodzaju substancji bioaktywnych.
Urządzenie do bezigłowego nastrzykiwania mięsa
Otrzymywanie cyklodekstryn ze skrobi ziemniaczanej
Innowacyjna na naszym rynku technologia produkcyjna cyklodekstryn, które mogą zostać wykorzystane przez przedsiębiorstwa z branży rolno-spożywczej oraz inne sektory gospodarcze powodując jednocześnie wzrost konkurencyjności w regionie, na rynku krajowym a w przyszłości i na rynku światowym.
Panierka i sposób wytwarzania panierki