Sposób wyznaczania parametrów reologicznych materiałów lepkosprężystych i urządzenie do jego realizacji

Facebook Linkedin Google
Numer referencyjny
P47
Typ oferty
Oferta technologiczna
Jednostka naukowa
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny
  • Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa

Sposób wyznaczania parametrów reologicznych materiałów lepkosprężystych, zwłaszcza artykułów żywnościowych, polega na tym, że w czasie pomiarów próbki podlegają naciskom, których charakterystyka, zarówno obciążeniowa jak i czasowa, przebiega według dowolnego zaprogramowanego przez użytkownika przebiegu, przy czym zarówno ilość jak i czasy trwania poszczególnych cykli w trakcie próby są, ustawiane według potrzeb badawczych. 
 

Więcej informacji o technologii dostępne jest tutaj: http://pubserv.uprp.pl/PublicationServer/Temp/i00mmkgf9sjfo2lp7em1sm7np0/PL210484B1.pdf

Oczekiwana forma współpracy
Umowa komercyjna ze wsparciem technicznym
Umowa licencyjna
Umowa współpracy technicznej
Korzyści z zastosowania technologii

Unikalna konstrukcja, w całości stworzona od podstaw, kilkukrotnie tańsza od innych konkurencyjnych rozwiązań na rynku.

Aspekt innowacyjny

Szybki oraz tani sposób badania właściwości żywności m.in. w zakładach spożywczych (np. mięsnych).

Prawa własności intelektualnej

Patent przyznany

Faza rozwoju technologii

Dostępny do demonstracji
Pracownik