Medycyna, zdrowie człowieka

Przygotowanie inokulum bakterii wytwarzających celulozę z wykorzystaniem bioreaktora typu airlift wspomaganego wirującym polem magnetycznym

Numer referencyjny
KF3
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Medycyna, zdrowie człowieka
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Usługa polegająca na przygotowaniu inokulum bakterii wytwarzających celulozę z wykorzystaniem bioreaktora typu airlift wspomaganego wirującym polem magnetycznym

Sposób wytwarzania sorbentu skrobiowego

Numer referencyjny
P1103
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Farmaceutyki
Detergenty
Dbałość, Higiena, Piękno
Farmacja i Leki
Technologie dla przetwórstwa
Dodatki do żywności/Składniki/Żywność funkcjonalna
Technologia żywności
Jednostka naukowa
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa

Środek adsorpcyjny na bazie skrobi o wysokiej zdolności pochłaniania i powierzchni właściwej w zastosowaniach do immobilizacji różnego rodzaju substancji bioaktywnych.

Oferta Katedry Inżynierii Systemów, Sygnałów i Elektroniki

Numer referencyjny
93/2009
Typ oferty
Ekspertyzy
Słowa kluczowe
Sposoby obróbki komputerowej dźwięku
mechanika, Hydraulika, Wibracje i Akustyka związane z budownictwem
Izolacje akustyczne
Wibroakustyka
Medycyna, zdrowie człowieka
Technologia medyczna/ Inżynieria biomedyczna
Jednostka naukowa
Wydział Elektryczny

Zestawienie ekspertyz oferowanych przez Katedrę Inżynierii Systemów, Sygnałów i Elektroniki

Zawartość witamin, karotenoidów, flawonoidów i fluorków w materiale roślinnym.

Numer referencyjny
73/2009
Typ oferty
Usługi analityczno badawcze
Słowa kluczowe
Badania kliniczne, testy
Biochemia i biofizyka
Toksykologia
Jednostka naukowa
Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa

Zawartość witamin, karotenoidów, flawonoidów i fluorków w materiale roślinnym.

Technologie mikrokapsułkowania

Numer referencyjny
51/2009
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Farmaceutyki
Farmacja i Leki
Mikro- i Nanotechnologie
Technologie dla przetwórstwa
Dodatki do żywności/Składniki/Żywność funkcjonalna
Przetwarzanie żywności
Technologia żywności
Jednostka naukowa
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa

Technologie mikrokapsułkowania opracowywane do indywidualnych potrzeb i oczekiwań z zastosowaniem różnych metod fizyko-chemicznych przeznaczonych do immobilizacji substancji aktywnych, np. biologicznie-aktywnych – enzymów, żywych komórek itp. oraz dodatków funkcjonalnych do żywności (maskowanie smaku i zapachu, ochrona przed działaniem środowiska zewnętrznego).

Prawidłowości żywienia zwierząt gospodarskich oraz przydatności pasz do skarmiania (jakości)

Numer referencyjny
27/2009
Typ oferty
Ekspertyzy
Słowa kluczowe
Badania kliniczne, testy
Produkcja zwierzęca, Hodowla
Weterynaria
Technologia żywności
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Mikrobiologia żywności/Toksykologia/Kontrola jakości
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Ekspertyzy w zakresie:
1. prawidłowości żywienia zwierząt gospodarskich,
2. przydatności pasz do skarmiania (jakości).

Podstawowe analizy chemiczne składu płynów ustrojowych

Numer referencyjny
4/2009
Typ oferty
Usługi analityczno badawcze
Słowa kluczowe
Cytologia, Nowotwory, Onkologia
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Podstawowe analizy chemiczne składu płynów ustrojowych (krew, mocz).

Sposób wytwarzania mikrokapsułek hydrożelowych

Numer referencyjny
P43
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Mieszanie, Separowanie
Farmaceutyki
Badania medyczne
Technologia medyczna/ Inżynieria biomedyczna
Farmacja i Leki
Biomateriały medyczne
Jednostka naukowa
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa