Produkcja zwierzęca, Hodowla

Oznaczania składu podstawowego i szczegółowego pasz treściwych i objętościowych

Numer referencyjny
28/2009
Typ oferty
Usługi analityczno badawcze
Słowa kluczowe
Produkcja zwierzęca, Hodowla
Dodatki do żywności/Składniki/Żywność funkcjonalna
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Kontrola pochodzenia
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Prawidłowości żywienia zwierząt gospodarskich oraz przydatności pasz do skarmiania (jakości)

Numer referencyjny
27/2009
Typ oferty
Ekspertyzy
Słowa kluczowe
Badania kliniczne, testy
Produkcja zwierzęca, Hodowla
Weterynaria
Technologia żywności
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Mikrobiologia żywności/Toksykologia/Kontrola jakości
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Ekspertyzy w zakresie:
1. prawidłowości żywienia zwierząt gospodarskich,
2. przydatności pasz do skarmiania (jakości).

Opracowanie techniki lęgu strusi i emu

Numer referencyjny
10/2009
Typ oferty
Oferta technologiczna
Słowa kluczowe
Produkcja zwierzęca, Hodowla
Weterynaria
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Opracowanie techniki lęgu strusi i emu

Badania, pomiary i usługi analityczne pasz, mięsa i krwi

Numer referencyjny
9/2009
Typ oferty
Usługi analityczno badawcze
Słowa kluczowe
Produkcja zwierzęca, Hodowla
Biokontrola
Weterynaria
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Usługi analityczno-badawcze w zakresie:

1. Podstawowej analizy chemicznej pasz (s.m., białko, tłuszcz, popiół), mięsa i jaj,
2. Oznaczania pierwiastków we krwi, w mięsie, w jajach i w mieszankach paszowych,
3. Oznaczania poziomu cholesterolu w żółtkach jaj, we krwi i w mięsie.

Ekspertyzy w zakresie rozrodu, wylęgu, utrzymania i żywienia drobiu

Numer referencyjny
8/2009
Typ oferty
Ekspertyzy
Słowa kluczowe
Produkcja zwierzęca, Hodowla
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Ekspertyzy w zakresie:

1. rozrodu i wylęgu drobiu,
2. utrzymania drobiu - żywienia drobiu.

Badania w zakresie higieny zwierząt i profilaktyki

Numer referencyjny
103/2009
Typ oferty
Usługi analityczno badawcze
Słowa kluczowe
Produkcja zwierzęca, Hodowla
Weterynaria
Jednostka naukowa
Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

Usługi analityczno - badawcze w zakresie:

1. Oznaczania poziomu selenu (w surowicy, nerkach i wątrobie),
2. Badania hematologicznego krwi zwierząt gospodarskich,
3. Diagnozy i profilaktyka inwazji pasożytniczych u zwierząt gospodarskich i wolno żyjących.