Sposób wyznaczania parametrów reologicznych materiałów lepkosprężystych, zwłaszcza artykułów żywnościowych, polega na tym, że w czasie pomiarów próbki podlegają naciskom, których charakterystyka, zarówno obciążeniowa jak i czasowa, przebiega według dowolnego zaprogramowanego przez użytkownika przebiegu, przy czym zarówno ilość jak i czasy trwania poszczególnych cykli w trakcie próby są, ustawiane według potrzeb badawczych.
Więcej informacji o technologii dostępne jest tutaj: http://pubserv.uprp.pl/PublicationServer/Temp/i00mmkgf9sjfo2lp7em1sm7np0/PL210484B1.pdf
Unikalna konstrukcja, w całości stworzona od podstaw, kilkukrotnie tańsza od innych konkurencyjnych rozwiązań na rynku.
Szybki oraz tani sposób badania właściwości żywności m.in. w zakładach spożywczych (np. mięsnych).
Prawa własności intelektualnej
Faza rozwoju technologii
BRANŻA SPOŻYWCZA, MEDYCYNA, MEDIA