![Angelika Łysiak](/sites/default/files/styles/100x130/public/img/pracownicy/AngelikaL_0.jpg?itok=CEWQq46d)
FINANSOWANIE BADAŃ, HORYZONT EUROPA, FINANSE W PR UE, LEAR
Odżywcza, bezpieczna i zrównoważona żywność pochodzenia morskiego dla konsumentów jutra
Celem projektu jest kompleksowe podejście do produkcji żywności pochodzenia wodnego, o polepszonej i potwierdzonej jakości (głównie wartości odżywczej) dostosowanych do potrzeb różnych grup konsumentów. To kompleksowe podejście do tematu obejmuje zoptymalizowanie produkcji surowca poprzez poprawę wykorzystania istniejących zasobów surowców oraz zwiększenie i zróżnicowanie produkcji tych surowców, następnie opracowanie innowacyjnych, opłacalnych i przyjaznych dla środowiska technologii przetwarzania surowców pochodzenia wodnego oraz wytworzenie atrakcyjnych produktów.
Kierownik projektu: dr hab. Małgorzata Sobczak
FINANSOWANIE BADAŃ, HORYZONT EUROPA, FINANSE W PR UE, LEAR