Zwiększenie wydajności masy półproduktu marynowanego śledzi do ok. 100 % oraz kilkukrotne ograniczenie odpadów przy produkcji marynat pozwala na wzrost ekonomiczny oraz zmniejszenie negatywnego wpływu przemysłu na środowisko naturalne.
Zastosowanie dwóch z czterech czynników do wzrostu wydajności masy półproduktu nie wymaga użycia dodatkowego/nowego sprzętu.
Opracowana technologia składa się z 4 czynników, które można zastosować pojedyńczo lub wszystkie razem osiągając wyższą skuteczność. Technologia nie wykorzystuje dodatków do żywności, wychodząc naprzeciw obecnym wymaganiom konsumentów.
Prawa własności intelektualnej
Faza rozwoju technologii
gotowa technologia, know-how
Prace rozwojowe i celowe dotyczące opracowania/dostosowania już wcześniej opracowanej technologii do indywidualnych potrzeb odbiorcy. Wykonanie dodatkowych badań na bardziej różnorodnym surowcu może pozwolić na przedstawienie bogatszej oferty.
Technologia może być również wdrażana w formie projektu typu przemysł + uczelnia, dofinansowanego z zewnętrznych źródeł np. UE
BRANŻA SPOŻYWCZA, MEDYCYNA, MEDIA