SEAFOODTOMORROW - Nutritious, safe and sustainable seafood for consumers of tomorrow

Wartość projektu
109 925,00
EURO
Źródło finansowania
Horyzont 2020
Okres realizacji od
Okres realizacji do
Kierownik projektu w ZUT
dr hab. Małgorzata Sobczak
Opis

Odżywcza, bezpieczna i zrównoważona żywność pochodzenia morskiego dla konsumentów jutra

Celem projektu jest kompleksowe podejście do produkcji żywności pochodzenia wodnego, o polepszonej i potwierdzonej jakości (głównie wartości odżywczej) dostosowanych do potrzeb różnych grup konsumentów. To kompleksowe podejście do tematu obejmuje zoptymalizowanie produkcji surowca poprzez poprawę wykorzystania istniejących zasobów surowców oraz zwiększenie i zróżnicowanie produkcji tych surowców, następnie opracowanie innowacyjnych, opłacalnych i przyjaznych dla środowiska technologii przetwarzania surowców pochodzenia wodnego oraz wytworzenie atrakcyjnych produktów.

Kierownik projektu: dr hab. Małgorzata Sobczak

Opiekun: